Aikido is een Japanse krijgskunst. In tweetallen oefen je jezelf te verdedigen en de aanvaller te controleren middels een klem of worp. Van pakken naar een stoot, van statisch naar dynamisch, van ontspannen naar energiek. Aikido kent een specifieke opbouw waarbij de intensiteit en de mate van ‘gevaar’ toeneemt. De kunst en de oefening is om kalm te blijven en zo efficiënt en doeltreffend mogelijk te handelen. Aikido is dus niet alleen een fysieke training met technieken en valbreken, maar ook een mentale training. Het is gebruikelijk om niet te praten tijdens de training. Repetitie en ritme zorgen ervoor dat je je de bewegingen echt eigen gaat maken. Aikido is enorm veelzijdig en een kunst waarbij je je kunt blijven ontwikkelen.

De hele maand januari 2020 gratis introductiecursus aikido voor volwassenen. Op maandag van 20 tot 21 uur. Je hebt alleen een joggingbroek en een t-shirt nodig om deel te nemen. En goede zin natuurlijk. Lees hier meer.

Foto: Doru Stoica

Gebruik maken van de kracht van de aanvaller

Als iemand duwt, kun je terugduwen. Dan geldt de wet van de sterkste. Of je kunt een stukje meebewegen en de aanvaller in een gat laten vallen. Dit is één van de principes van aikido. Aikido draait niet om winst of verlies. Elke bedreigende situatie is een oefening. Een oefening om een zo goed mogelijke oplossing te vinden voor het probleem. Hoe kan ik reageren op een probleem zonder dat ik mezelf of de ander beschadig? Van paniek naar zelfvertrouwen, van stress naar inzicht. De dojo is een veilige plek waar we dit kunnen oefenen in creatieve strijd en samenwerking met elkaar.

Foto: Doru Stoica

Aikido voor iedereen

Wij zijn er trots op dat we een hele diverse groep hebben. Jij past daar dus zeker ook bij. Wij heten je van harte welkom. In januari bieden we weer een gratis introductiecursus aan dus kom ook uitvinden of het iets voor jou is. Je zult verrast staan.

Training gevorderden: maandag 19-20 uur

Training beginners: maandag 20-21 uur

Locatie: Sportzaal Zijlkwartier, Van der Marckstraat 19, Leiderdorp.

Kosten lidmaatschap: € 32,50 per maand (gedurende 12 maanden, per maand opzegbaar)

€ 42,50 per maand voor gevorderden (met extra mogelijkheden om te trainen bij Aikido Alphen)