Aikido is een leuk uurtje sporten. Samen met anderen in een relaxte omgeving vallen en opstaan. Werken aan je conditie en aan je souplesse.

Heerlijk om te doen. En gewoon gezellig. (Jim – 21 jaar)

Aikido kan ook enorm uitdagend zijn. De bewegingen zijn best ingewikkeld. Omdat al je ledematen erbij betrokken zijn, je alles links en rechts doet en omdat elke partner waar je mee oefent weer anders is. Het ligt een beetje aan hoe je zelf in elkaar zit waar voor jou de nadruk komt te liggen. Er zijn ook mensen die aikido beoefenen om hun zelfvertrouwen te verbeteren. Of zich weerbaarder te voelen.

Op schaatsen voelde ik me opeens veel stabieler. Dat komt echt van het aikido. (Tessa – 50 jaar)

– Waarom zou ik beginnen met aikido?

Omdat bewegen gezond is en aikido een prima manier is om je hele lichaam soepel en fit te houden. Daarnaast is aikido leuk om te doen en hoef je je niet te vervelen omdat je steeds nieuwe dingen leert. Aikido doe je bovendien samen, dus heel gezellig.

– Ik heb nog nooit een vechtsport gedaan en ben al 35, is dat een probleem?

Dat is helemaal geen probleem. Omdat er geen competitie element in de trainingen zit, kun je de oefeningen aanpassen aan wat je kunt en leer je allereerst om je grenzen te bewaken. Op een veilige manier leer je valbreken en rollen en vertrouwd raken met de mat. Al snel zul je merken dat de bewegingen soepeler gaan en dat je je kunt ontspannen. Bij aikido help je elkaar met oefenen. De sfeer is dus relaxed. Je zult je al snel vertrouwd en op je gemak voelen. Bij Aikido Leiderdorp trainen jongeren van 12 en 14 samen met mannen van 30, dames van 40 en een senior van in de 70. Je hebt dus geen excuus om niet te beginnen.

Tijd: maandag 18:45 – 20:00 uur en woensdag 19:00 – 20:00 uur

Locatie: Sportzaal Zijlkwartier, Van der Marckstraat 19, Leiderdorp.

Kosten: 30 euro per maand (gedurende 12 maanden, per maand opzegbaar)

Hier kun je je opgeven voor een gratis proefles.

Aikido Leiderdorp volwassenen