Aikido is een Japanse krijgskunst. In tweetallen oefen je jezelf te verdedigen en de aanvaller te controleren middels een klem of worp. Van pakken naar een stoot, van statisch naar dynamisch, van ontspannen naar energiek. Aikido kent een specifieke opbouw waarbij de intensiteit en de mate van ‘gevaar’ toeneemt. De kunst en de oefening is om kalm te blijven en zo efficiënt en doeltreffend mogelijk te handelen. Aikido is dus niet alleen een fysieke training met technieken en valbreken, maar ook een mentale training. Het is gebruikelijk om niet te praten tijdens de training. Repetitie en ritme zorgen ervoor dat je je de bewegingen echt eigen gaat maken. Aikido is enorm veelzijdig en een kunst waarbij je je kunt blijven ontwikkelen.

Foto: Doru Stoica

Gebruik maken van de kracht van de aanvaller

Als iemand duwt, kun je terug duwen. Dan geldt de wet van de sterkste. Of je kunt een stukje meebewegen en de aanvaller in een gat laten vallen. Dit is één van de principes van aikido. Aikido draait niet om winst of verlies. Elke bedreigende situatie is een oefening. Een oefening om een zo goed mogelijke oplossing te vinden voor het probleem. Hoe kan ik reageren op een probleem zonder dat ik mezelf of de ander beschadig? Van paniek naar zelfvertrouwen, van stress naar inzicht.

Foto: Doru Stoica

Aikido voor iedereen

Wij zijn er trots op dat we een hele diverse groep hebben. Jij past daar dus zeker ook bij. We leren van en met elkaar. Moed is altijd nodig om aan iets nieuws te beginnen. Wij heten je van harte welkom.

Tijd: maandag 19-20 uur Gevorderden

maandag 20-21 uur Beginners

Locatie: Sportzaal Zijlkwartier, Van der Marckstraat 19, Leiderdorp.

Kosten: € 32,50 per maand (gedurende 12 maanden, per maand opzegbaar)

€ 42,50 per maand voor gevorderden (met extra mogelijkheden om te trainen bij Aikido Alphen)

Hier kun je je opgeven voor een gratis proefles.