Januari 2020 bieden we een gratis introductiecursus aikido aan voor volwassenen. Op de maandag van 20 tot 21 uur.

Aikido is een unieke sport. Laat je verrassen. Begin iets nieuws.

Gratis proefles

Wat is aikido?

AI – KI – DO

AI staat voor harmonie – KI staat voor energie – DO staat voor de weg

Aikido is een verdedigingssport zonder wedstrijden. Dat betekent dat het nooit gaat om winnen of verliezen. Je traint aikido om te leren. Je leert om jezelf los te maken uit een greep en om jezelf in veiligheid te brengen bij een slag of stoot. Door de bewegingen veel te herhalen ga je het automatiseren. Zo leert je lichaam om op een ontspannen manier te reageren op een situatie die in eerste instantie stressvol is.

Bij aikido oefen je in tweetallen waarbij je steeds wisselt van partner. Mannen, vrouwen, groot, klein, jong, oud, we oefenen met iedereen. Op deze manier leer je jezelf steeds aan te passen en adequaat te reageren. Je benut hierbij je eigen kwaliteiten en versterkt die eigenschappen die je van nature wat minder hebt. Denk aan flexibiliteit en standvastigheid, initiatief nemen en afwachten, meewegen en je plek pakken, zacht of stevig, actie en rust, water en rots, aarde en vuur. Je oefent in aikido beide kanten van de medaille. Zo kom je met aikido meer in balans.

Het unieke aan aikido is dat iedereen het kan leren, ongeacht postuur, achtergrond en leeftijd. Juist de individuele verschillen en het zoeken naar de mogelijkheden maken het aikido interessant.

Het Japanse karakter van aikido zorgt ervoor dat er met rust en concentratie en een zekere vorm van discipline geoefend wordt. Je hebt je volle aandacht nodig voor het oefenen. Dit maakt het aikido tot een complete workout: een training voor lichaam en geest.

Van harte welkom. We oefenen iedere maandag van 20 tot 21 uur in het Zijlkwartier. Breng een t-shirt en een lange broek mee.

Gratis proefles