Respect

Aikido is een verdedigingssport. Je leert vallen en rollen en technieken om jezelf te verdedigen. Voorwaarde is dat je serieus wilt oefenen. Respect voor jezelf en de ander is dan ook heel belangrijk. Daarom noemen we aikido een denksport: je moet je tijdens het oefenen goed blijven concentreren en nadenken over wat je aan het doen bent. Je zult merken dat je het dan snel leert!

Foto: Doru Stoica

Conditie en concentratie

Je werkt bij aikido aan je conditie en je concentratie. Eerst leer je verschillende technieken waarbij je vastgepakt wordt. Daarna ga je leren reageren op een slag of stoot. We leren om goed val te breken, te springen en te kruipen. Bij aikido heb je krachtige benen nodig zodat je stevig gaat staan en voor jezelf op kunt komen. Concentratie heb je nodig om door te kunnen werken. Als je doorwerkt, leer je het snelst. En belangrijk, je leidt anderen niet af. Je doet aikido voor jezelf, in samenwerking met anderen.

Foto: Doru Stoica

Leuk en leerzaam

Aikido is leuk en leerzaam. Je kunt jezelf leren beschermen door slim te zijn. Er zijn geen wedstrijden, dus het gaat er niet om wie de beste is. Je wilt juist in de dojo met elkaar oefenen. Dus groot en klein, jongens en meisjes, iedereen oefent met elkaar. Het gaat erom de technieken onder de knie te krijgen door veel te herhalen, zodat het een automatisme wordt.

Foto: Doru Stoica

Bij aikido leer je:

 1. Stevig op je benen staan;
 2. Vallen zonder jezelf pijn te doen;
 3. Samenwerken;
 4. Je beter concentreren;
 5. Elkaar helpen;
 6. Beleefd en aardig zijn;
 7. Respect hebben voor elkaar

Tijd: Maandag 18-19 uur

Locatie: Sportzaal Zijlkwartier, van der Marckstraat 19, Leiderdorp.

Kosten:

 • Proefles is gratis
 • Strippenkaart (vrijblijvend 6 lessen) kost 35 euro.
 • Lidmaatschap kost 26 euro per maand (gedurende 12 maanden). Per maand opzegbaar.
 • Kleding kost 35 euro en kun je bestellen in de dojo.
 • Er is geen les tijdens de schoolvakanties.
Wat is aikido?